Valse Surinaamse vlaggen Saramaccabrug vervangen

Hoe de situatie voorheen was met de neppe vlaggen
Hoe de situatie voorheen was met de neppe vlaggen

De huidige stand van zaken met de juiste vlaggen
De huidige stand van zaken met de juiste vlaggen
De burgervader van Saramacca, Laksminarain Doebay, geeft in gesprek met Dagblad Suriname te kennen dat de valse vlaggen op de Saramaccabrug inmiddels zijn vervangen door de correcte Surinaamse vlaggen. Deze heeft op maandag plaatsgevonden door de Commissie Viering Staatkundige Onafhankelijkheid. Doebay blijft erbij dat hij niet gekend is bij de plaatsing van de valse vlaggen in verband met de Srefidensiviering. Aan de burgervader is nimmer om toestemming gevraagd.
Aan de hand van een bericht dat Dagblad Suriname maandag lanceerde, werd hij opgebeld door een radiostation. Daarin werd voorop gesteld dat de dc de valse vlaggen heeft verwijderd, terwijl de dc slechts een intentie had uitgesproken. Hierna heeft de commissie er zelf werk van gemaakt om de valse vlaggen te vervangen met de juiste Surinaamse vlaggen. De valse vlaggen waarvan de inhoud en de verhoudingen niet kloppen, zijn protocollair incorrect. Ook de Wijdenboschbrug en de Uitkijkbrug zijn versierd met Surinaamse vlaggen in verband met 40 jaar staatkundige onafhankelijkheid.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!