Smokkelaar aangehouden; Politie bevrijdt zangvogels

De politie van Coronie heeft het afgelopen weekeinde bij de controlepost Burnside Biswadjit S. (41) aangehouden. Deze verdachte poogde 80 stuks gekooide zangvogels vanuit Nickerie naar Paramaribo over te brengen.
Bij navraag verklaarde Biswadjit dat hij de vogels in Nieuw Nickerie bij een zekere Glenn heeft gekocht. Glenn moet volgens de verdachte een petshop hebben. Na een ingesteld onderzoek bij de pet shop, bleek Biswadjit het verhaal te hebben verzonnen. Volgens de houder van de petshop heeft hij nimmer zaken gedaan met Biswadjit die bij hem onbekend is.
Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie werd de zaak buiten proces afgehandeld. Hij betaalde een boete van SRD 2.400, waarna de vogels weer de natuur in werden gestuurd door de politie.

error: Kopiëren mag niet!