OBS-voorzitter hoopt dat bus- en boothouders vandaag betaald worden

Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), geeft aan dat de organisatie wacht op woensdag om te kijken als er voor bus- en bootvervoer gestort is. Hij hoopt in ieder geval dat gemaakte afspraken nagekomen zullen worden. Bus- en bootvervoer die vanaf maandag niet gegarandeerd waren, hebben toch voortgang gevonden in de afgelopen dagen. Echter begint het zijn kookpunt te bereiken. Minister Robert Peneux had beloofd dat er alles aan gedaan zou worden, opdat de ondernemers maandag nog konden ontvangen. Het was al bekend dat dit proces wat tijd in beslag zou nemen, omdat de procedure zelf ook lang is.
De bus- en booteigenaren hebben besloten toch nog schoolkinderen en leerkrachten te vervoeren. Zij hebben nog geen geld ontvangen. Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), had in een eerder interview al aangegeven dat het niet gaat om een staking. “Als er gelijk gehandeld was, sinds wij aan de bel hebben getrokken, waren de ondernemers niet in deze situatie beland”, geeft Themen aan. “Wij hopen dat de bus- en boothouders uiterlijk woensdag worden uitbetaald. Er zal dus gewacht worden tot en met woensdag.”

error: Kopiëren mag niet!