Dronken militair hangt zich op in ontnuchteringscel politie

De 48-jarige Bernard Pobosie heeft in de vroege morgen van woensdag 18 november zich verhangen in de O’ter cel te politiebureau de Nieuwe Grond.
Via de Centrale Meldkamer kreeg de politie van de Nieuwe Grond de melding dat een man te keer ging op een adres in het ressort. Bij aankomst ter plaatse werd Bernard in beschonken toestand aangetroffen. De politie besloot hem over te brengen naar het bureau. Bernard die alleen in een pangi gekleed was, werd gevraagd zich netjes te gaan kleden, maar hij weigerde.
De dronkaard werd toen overgebracht naar het politiebureau de Nieuwe Grond. Hij werd ter ontnuchtering in de O’ter cel geplaatst. Aangezien Bernard militair is, werd de militaire politie (mp) ingeschakeld. De militaire politie deed enkele uren later het politiebureau aan teneinde Bernard op te halen.
Toen de deur werd opengemaakt om hem over te dragen aan de mp, werd het ontzielde lichaam van Bernard aangetroffen in de cel. Hij had zich verhangen met de pangi die hij bij zich had. De pangi had Bernard vastgebonden aan één van de regenstenen die als ventilatie dient.
Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. Het lijk is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.(KPS)

error: Kopiëren mag niet!