RR Livorno schenkt aandacht aan Wereld Diabetesdag

1RR Livorno schenkt aandacht aan wereld Diabetes dag.1De resortraad van Livorno heeft in het kader van de Wereld Diabetes Dag op 14 november en als een van zijn sociale activiteiten een prikactie gehouden voor de bewoners van het ressort. Deze prikactie werd in samenwerking met Health Control uitgevoerd. Cathleen Stuger, voorzitter RR Livorno, is de mening toegedaan dat de gemeenschap, met name de bewoners van Livorno, zeker bewust moeten zijn van diabetes en de gevolgen daarvan. Stuger gaf aan dat de resortraad verwacht van de meer dan 12.000 bewoners van het ressort zeker 75 mensen te behandelen. Tegen 8.25 uur was de aanmelding van 75 al gehaald. Dit geeft volgens Stuger ook aan dat de behoefte er zeker bestaat en er op een of andere manier zeker op moet worden ingespeeld. De resortraad heeft ook eerder activiteiten ontplooid.
‘Wij hebben in de korte periode van 3 maanden een aantal activiteiten ontplooid. Het begon bij kennismakingsdagen, waarbij er wenselijkheden zijn geuit. De problemen zijn gelokaliseerd en zwart op wit geplaatst. Er zijn op sociaal gebied stappen ondernomen, er is zeker veel meer te doen’, zegt Stuger. Het allerbelangrijkste voor Livorno te realiseren, zal de sportgelegenheid moeten zijn. ‘Wij zijn bezig te kijken naar een geschikte plek, waarvan de kinderen van Livorno gebruik kunnen maken. Dit kan direct worden gelinkt met de Wereld Diabetesdag. Voor de preventie en het voorkomen van verergering van diabetes is sporten zeker van belang’, aldus Stuger.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!