SIS-arbeiders hervatten maandag hun werkzaamheden

De 35 contractarbeiders van de NV Seafood Industries Suriname (SIS), die de samenwerking met directeur Vincent Adhin hadden opgezegd, hervatten per ingaande maandag hun werkzaamheden. Dit meldt een van de leden van de groep van 35 werknemers, die de brief naar de aandeelhouders mede had ondertekend, aan Dagblad Suriname. Vrijdag zijn ze toegesproken door 2 vertegenwoordigers van de directeur. ‘De contractarbeiders zijn bijeengeroepen door Jonathan Wesenhagen en nog een dame. Ze hebben ons uitgelegd hoe zaken in elkaar zitten. We hebben deels begrip voor de situatie. Ze vragen ons gewoon ons werk te doen en niet zomaar stappen te ondernemen. Ze gaan samen met de raad van commissarissen (rvc) werken aan een oplossing, hebben deze 2 personen gezegd’, vertelt de werknemer verder. Eerder had directeur Adhin tegenover Dagblad Suriname gezegd dat hij zelf de contractarbeiders zou toespreken. Vernomen wordt dat Adhin op hetzelfde moment een vergadering hield met de arbeiders in vaste dienst.
‘We zijn sinds maandag 9 november in oproer gekomen, nadat een zekere Anthoni ons had voorgehouden dat we moesten opkomen voor onze belangen. We waren het hiermee eens en zijn in beraad gegaan. Maar nu zie ik die persoon niet meer. De groep voelt zich een beetje in de steek gelaten’, zegt de werknemer, die uit vrees voor rancune anoniem wil blijven. ‘We gaan liever weer werken, want hoe dan ook krijgen we een salaris. Al is er geen productie soms. De situatie is nu broeja broeja en dat is niet gezond voor ons noch het bedrijf.’ De SIS-arbeiders willen dat ze ook kunnen genieten van de sociale wetten, zoals de basiszorgverzekering, algemeen pensioen en minimumloon.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!