‘Binnen een half uurtje was alles weg’

Binnen een half uurtje was alles weg.1‘Binnen een half uurtje hebben de inbrekers onze woning aan de Citroenstraat op het Nationaal-project te Nickerie overhoop gehaald. Mijn vader was vroeg van huis vertrokken. Wij hebben een stand onder de markt. Ik ben rond 09.00 uur van huis gegaan. Toen ik de verkoop overnam, vertrok mijn vader. Hij kwam rond 09.30 uur thuis aan. Bij het binnenstappen, schrok hij van de ravage die hij aantrof. De twee slaapkamers die op slot waren gezet, waren overhoop gehaald. De derde kamerdeur die open stond, is precies zo gelaten.’ Dit alles vertelt de 20-jarige Manisha Munisami aan Dagblad Suriname. De buit betreft een geldbedrag groot SRD 11.000. De criminelen zijn zeer deskundig te werk gegaan. Zij hebben alleen het geld meegenomen. Het lijkt erop alsof zij speciaal daarvoor waren gekomen. De politie van Nieuw Nickerie is na de aangifte ter plekke geweest. De Forensisch Opsporing heeft een sporenonderzoek verricht. De familie heeft geen vermoeden wie het feit zou hebben gepleegd. De bewoners zijn erg emotioneel vanwege het gebeuren. Manisha zegt dat het wel zwaar is om zoveel geld in een keer te verliezen. Nu moeten zij weer sparen, maar zij geeft de moed niet op. ‘Geld en goederen kunnen wij altijd verdienen en kopen, maar mensenleven kunnen wij niet kopen.’
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!