Ramon Bajnath: ‘Minister Algoe heeft mij negatief besproken’

Bajnath Minister Algoe heeft mij negatief besproken in de    mediaOp 25 november zal door het bestuur van de Stichting Bedevaartsoord Weg naar Zee, 40 jaar Onafhankelijkheid van Suriname en Ganga-Nahan (heilig bad in de zee) groots worden gevierd. Zij verwachten zeker 8.000 tot 10.000 bezoekers. Op dinsdag 3 november heeft de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) door tussenkomst van Ivan Graanoogst een graafmachine ter beschikking gesteld ten behoeve van de stichting om de kapotte stenen, autobanden en boomstammen (vuil) die naar het oord worden gebracht langs de dijk te plaatsen en eventueel het parkeerterrein te rehabiliteren.
Nadat de machine amper 2 uren was ingezet, is volgens stichtingsvoorzitter Ramon Bajnath door de directeur van Surzwam, Perdiepkoemar Khedoe, de opdracht gegeven om de graafmachines met de meeste spoed te verwijderen. ‘Ik ging naar Khedoe toe om hem te groeten en deze goede man begon hem vies en vuil uit te schelden. Wat deze heer Khedoe aan de minister heeft gerapporteerd, daar ben ik niet van op de hoogte en zonder mij te raadplegen heeft de minister via de media woorden aan mijn adres geuit, welke een minister in een ministerraad van een gerespecteerde president niet waard zijn. Dat hij mij heeft vernederd door te stellen dat ik als een pandit (geestelijke leider) niet waard ben, stoort mij niet’, zegt Bajnath.
‘Maar dat hij het bedevaartsoord, waar de grootste Hindoetempel, een Bejaardentehuis en Ashram (verblijf voor devoties) gevestigd zijn negatief heeft besproken, neem ik hem heel kwalijk’, zegt Bajnath. ‘LVV heeft nooit iets hier gedaan. De overheid, het ministerie van Openbare Werken (OW), heeft haar deel gedaan en de gemeenschap haar deel. Ik heb nooit gezegd dat de overheid hier niets heeft gedaan’, meent Bajnath. Graanoogst heeft volgens Bajnath uiteindelijk zijn eigen machines ter beschikking gesteld om de werkzaamheden te continueren.
De minister uitte zijn zorgen over al het vuil dat ter plekke wordt gedumpt. Volgens de minister, die nog met zijn collega van Volksgezondheid moest terugkoppelen, is de situatie mensonvriendelijk voor de Ganga-Nahan op Weg naar Zee. ‘Er wordt daar veel vuil gedumpt. Dat is al illegaal. Oeverbescherming met vuil. Ik weet niet waarmee de man bezig is’, zei de minister in de media.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!