Ontimang trong fufurumang

Miguel A. en Lloyd A. verklaarden donderdag bij kantonrechter Marie Mettendaf dat zij inderdaad een beroving hebben gepleegd in een supermarkt in het dorp Redi Doti. Volgens de broers waren er helemaal geen plannen om zo een overval te plegen. Echter is op instructie van Lloyd op een gegeven moment tijdens een jachtpartij overgeschakeld naar de roofoverval. Volgens Lloyd zouden twee redenen het motief zijn geweest van het strafbare feit. Ten eerste zou de echtgenote van de winkelier eerder op onheuse wijze tegen hem hebben gesproken en zelfs met een vuistvuurwapen hebben bedreigd. Hij kon het niet verwerken dat een buitenlander hem op zo een wijze behandelde. Ten tweede zou hij eerder onrechtmatig door de politie zijn beschoten, waardoor hij geen werk kan vinden. De beroving was de enige optie voor hem. Volgens de broers hielden zij de slachtoffers onder bedreiging met een jachtgeweer en een houwer. Zij namen een bedrag van SRD 500, 23 belkaarten van SRD 20 en het voertuig van de benadeelde weg. Onderweg naar de stad kregen zij echter een lekke band en sloeg het voertuig over de kop. Miguel raakte gewond, waardoor Lloyd geen enkele keus had dan het voertuig daar te laten en weg te vluchten. Lloyd werd in het ziekenhuis in de boeien geslagen, waarna de arrestatie van zijn broer volgde. Deze zaak wordt op 26 november verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!