Eerste verdachte ingerekend in Kirpalani inbraak

De recherche Kapitale Delicten heeft de vorige week een verdachte aangehouden in verband met de inbraak bij Kirpalani aan de Domineestraat. In de nacht van maandag 12 oktober 2015 is er inbraak gepleegd in het gebouw. Uit de hoofdkassa zijn enkele miljoenen in SRD’s, euro’s en US dollars gestolen. De recherche heeft op basis van feiten en omstandigheden de verdachte D. in beeld gebracht. Hij kwam in beeld omdat hij in korte tijd na de inbraak grote bestedingen zou hebben gedaan. Hij had kort na de inbraak een voertuig van het merk Toyota Spacio gekocht. Ook schafte hij een nieuwe inboedel aan. In het belang van het verder onderzoek heeft de recherche hem in verzekering gesteld. De daad is maandag rond 2.00 uur gepleegd. Het bedrijf heeft doorgaans niet zo een groot bedrag in de kassa. Er waren juist die dag grote betalingen ontvangen, die nog niet konden worden gestort op de bank. De verdachte D. had eerder bij het bedrijf gewerkt. Het vermoeden bestaat dat de informatie over de ontvangen gelden moet zijn gelekt. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!