Comité-generaal DNA vindt geen voortgang

Het comité-generaal dat voor donderdag in De Nationale Assemblee (DNA) was gepland, heeft geen voortgang gehad. Reden hiertoe was dat de regering wat extra ruimte nodig had om de vragen van het parlement te beantwoorden. De vergadering zal vrijdag om 14.00 uur wederom in besloten verband worden voortgezet. Voor donderdag om 11.00 uur zijn de DNA-leden in huishoudelijk verband bijeengekomen om bepaalde indringende zaken te bespreken. De geplande comité-generaal van 12.00 uur is iets tegen 15.00 uur afgeblazen. Diverse assembleeleden dringen aan op een openbare behandeling over de toekomst van de bauxietindustrie en het sluiten van Suralco. Volgens de leden gaat het hier om een nationale kwestie en geen kwestie waarbij de nationale veiligheid wordt besproken. Ingaande 30 november zal de Suralco-raffinaderij geen aluinaarde meer produceren. De regering en Alcoa hebben een intentieverklaring getekend over de afwikkeling van de relatie die ruim honderd jaar bestaat. Enkele assembleeleden hebben te kennen gegeven dat de samenleving recht heeft op informatie. Vooral het feit dat ruim 2.000 mensen hun baan zullen verliezen, is een heet hangijzer.
FR

error: Kopiëren mag niet!