St. Vincentius Ziekenhuis biedt tussenoplossing aan medisch personeel

Het St. Vincentius Ziekenhuis heeft een tussenoplossing aangeboden, waarbij zij de medische specialisten alvast zelf zal uitbetalen voor de afgelopen maand, in afwachting op het verloop van het overleg tussen het SZF en de regering. De afgelopen dagen werd bericht dat SZF-patiënten niet meer opgenomen werden door het St. Vincentius ziekenhuis. De specialisten zijn ontevreden dat zij de vorige maand niet zijn uitbetaald voor de behandeling van opgenomen SZF-patiënten. Volgens de overeenkomst van 16 april 2015 tussen ziekenhuizen en verzekeraars moet het SZF de medische specialisten apart vergoeden. Echter is de toegezegde verruiming van het beschikbaar budget van het SZF inmiddels teruggedraaid, waardoor het SZF momenteel geen financiële ruimte heeft om de medische specialisten separaat te betalen voor hun klinische dienstverlening. Het SZF heeft de ontstane situatie met spoed onder de aandacht gebracht van de regering, maar zij heeft de ruimte nodig om het overleg adequaat te kunnen voeren en met structurele oplossingen te komen.
Hoewel deze voorlopige oplossing geboden door St. Vincentius Ziekenhuis hebben de medische specialisten te kennen gegeven eerst de uitbetaling op hun rekening te willen zien, alvorens zij de opnamestop voor SZF patiënten zullen opheffen. Ze benadrukken wel dat acute SZF-patiënten nog steeds worden opgenomen en behandeld als ook degenen die reeds zijn opgenomen. Voorts vindt de poliklinische hulp wel normaal voortgang.
Het Staatsziekenfonds en het St. Vincentius Ziekenhuis hebben de laatste dagen continu gewerkt aan het oplossen van de opnamestop van SZF-patiënten, die de medische specialisten van het St. Vincentius Ziekenhuis hebben afgekondigd. Het SZF en het St. Vincentius Ziekenhuis vinden het jammer dat, ondanks alle gepleegde inspanningen, de actie van de specialisten niet wordt opgeheven. Hiermee is de dienstverlening aan SZF-verzekerden in het St. Vincentius Ziekenhuis nog steeds niet hersteld. Het ziekenhuis doet er alles aan om de uitbetaling aan de specialisten zo snel als mogelijk rond te krijgen, zodat het ongerief voor SZF-patiënten spoedig tot het verleden zal behoren.

error: Kopiëren mag niet!