Dief neergeschoten tijdens inbraak

Dief neergeschoten tijdens inbraak.1De 23-jarige Dhiradj J. werd in de vroege ochtend van maandag 9 november op heterdaad betrapt door de eigenaar tijdens een winkelinbraak. De politie van Santodorp werd ingeschakeld en trof de dief in de vliering aan. Hij werd gesommeerd naar beneden te komen, maar gaf geen gehoor daaraan. Dhiradj probeerde juist zijn vluchtpoging in te zetten via de ontstane opening op het dak. Waarschuwingsschoten brachten hem ook niet tot andere gedachten. De politie was genoodzaakt gericht te schieten, waarbij de verdachte in zijn been werd geraakt. Per ontboden ambulance werd Dhiradj afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.
Terwijl de zaak werd overgedragen aan de recherche van regio Midden, deed een benadeelde van een provisiewinkel aangifte van diefstal. Volgens verklaring van de aangever moet een onbekende man in de vroege ochtend van maandag 9 november een inbraak hebben gepleegd in zijn zaak, waarbij vis, kip en andere goederen zijn weggenomen. Op camerabeelden is duidelijk te zien hoe de inbreker zich toegang tot het pand heeft verschaft. Deze verdachte probeerde ook de camera onklaar te maken. Ondanks de handeling werd hij duidelijk herkend als de verdachte Dhiradj J. die eerder door de politie van Santodorp is aangehouden.
De verdachte is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Hij ligt ter verpleging onder politiebewaking in het ziekenhuis. Beide zaken zijn aan de recherche van regio Midden overgedragen.

error: Kopiëren mag niet!