Jogi luidt noodalarm wegverzakkingen Uitkijk-Creola

Jogi luidt noodalarm bij gevaarlijke wegverzakkingen Uitkijk3
Jogi luidt noodalarm bij gevaarlijke wegverzakkingen Uitkijk6Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vraagt dringend aandacht voor de diepe en gevaarlijke wegverzakkingen op de wegstrekking tussen Creola en Uitkijk in het district Saramacca. De parlementariër zegt aan Dagblad Suriname dat de wegverzakkingen op dit moment de enorme buizen van het pompgemaal te Creola ook bedreigen, omdat zij kapot kunnen worden gereden. Door de steeds dieper wordende verzakkingen, zijn de buizen nu vanuit de wegstrekking zichtbaar geworden. Indien de buizen worden beschadigd, betekent het volgens de parlementariër dat het pompgemaal niet meer zal kunnen functioneren, waardoor 9.000 hectare van de Uitkijkpolder in de regentijd onder water zal lopen. Iets dat landbouwers in dit gebied veel schade zal berokkenen. “Het gaat om enorme verzakkingen die bijna 30 tot 40 centimeters diep zijn. Auto’s kunnen heel moeilijk langsrijden, waardoor zij helemaal op de zeer smalle bermen moeten afwijken”, stelt de politicus. De verzakking bij het pompgemaal is met zand gedicht. Doordat er door de dag heen volgeladen trucks en andere zwaar materieel rijden, is het volgens Jogi slechts een kwestie van tijd dat de weg het begeeft.
Volgens Jogi gaat het om een kwestie die al zeker zeven tot acht maanden gaande is en niet is aangepakt. Eerder heeft hij ook aandacht van Openbare Werken gevraagd. De VHP’er meent dat geen prioriteit wordt gegeven aan dit probleem.
FR

error: Kopiëren mag niet!