‘Mijn zoon deed alsof hij gek was geworden’

‘Mijn zoon deed alsof hij gek was geworden’, zei de moeder van de verdachte Ashwien J., die op 23 april 2015 zijn drie kinderen steekverwondingen toebracht. Het gaat om steekverwondingen aan de buikstreek van de kinderen, die respectievelijk 1, 4 en 8 jaar zijn. Het drama voltrok zich aan de Iduweg. Volgens de getuigende moeder wist zij niet wat haar zoon die bewuste dag was overkomen. De moeder vertelde verder dat sinds het vertrek van de echtgenote van de verdachte, hij en de kinderen dagelijks door haar werden onderhouden. Echter zou depressiviteit volgens haar ervoor gezorgd hebben dat hij zo een daad heeft gepleegd. Ook de echtgenote van de verdachte deed haar relaas bij kantonrechter Sieglien Wijnhard.
Volgens de vrouw had zij enkele maanden eerder een misstap gemaakt door een buitenechtelijke relatie aan te gaan. Op grond hiervan zou haar huwelijk uit elkaar zijn gevallen. In de periode tot het strafbare feit zou zij echter getracht hebben de relatie wederom op te bouwen. Echter is de verdachte op den duur heel ruw geworden. Zo werd zij één keer zelfs geslagen en kreeg zij de dag van het strafbare feit een sms-bericht, waarin de verdachte bedreigde de kinderen te vermoorden. Aangezien zij nooit erin geloofde dat hij tot zo een daad over zou kunnen gaan, besloot zij het bericht maar te negeren. Voor haar is deze zaak afgedaan en zou zij haar man graag weer thuis willen zien. De verdachte staat terecht voor poging tot moord, poging tot doodslag of zware mishandeling. Op 23 november wordt de verdachte gehoord.
FR

error: Kopiëren mag niet!