Leerlingen Miranda Lyceum krijgen informatieve motivatiedag

Leerlingen van Lyceum krijgen informatieve motivatie  dag1
Leerlingen van Lyceum krijgen informatieve motivatie  dag2Het Mr. Dr. J.C. de Miranda Lyceum heeft gisteren in de Congreshal een informatieve motivatiedag gehouden voor zijn leerlingen. ‘Dit is een jaarlijks evenement, waarbij de leerlingen die tools krijgen om het studiejaar goed te doorlopen. Ook gezien de komende repetitiedagen is eraan gedacht de leerlingen die push te geven’, zegt onderdirecteur Reina Ramautar
‘Er is een compleet programma in elkaar gezet met het oog op betere studieresultaten, aangezien de leerlingen in december de eerste SO-periode hebben en het is ook een voorproefje op het examen dat moet komen. We beginnen elk jaar rond deze periode om ze voor te bereiden en ze alle tools te geven, die ze kunnen meenemen naar de SO’s en het examen toe. Gaandeweg het jaar hebben we nog meer activiteiten in de vorm van een studiekamp dat we zo ongeveer eind januari organiseren. We zijn de dag gestart met de juiste voeding voor betere leerprestaties en we hebben een diëtiste daarvoor bereid gevonden om te praten en dat heeft ze ook prachtig gedaan. Ze heeft de leerlingen verteld en laten zien wat ze als voeding kunnen gebruiken om beter te kunnen presteren. Na de diëtiste is er een fysiotherapeute aan het woord geweest, die de leerlingen heeft verteld wat de juiste studiehouding is. En hoe zij hun hersenen de juiste prikkel kunnen geven door middel van sport en oefeningen te doen. Daarna hebben de leerlingen een workshop mogen volgen van twee psychologen afkomstig van de universiteit, een een klinische psycholoog en een bedrijfspsycholoog. Ze hebben gesproken over timemanagement en het maken van een goed studieschema. Als laatste spreker hadden we Ashwin Chitanie, die een lichamelijk beperking heeft maar die toch het met zijn studie zo ver geschopt heeft dat hij zowel in rechten als in bedrijfskunde is afgestudeerd.’
‘We staan al een aantal jaren rond de grens van de 70-80% en het afgelopen jaar hebben we een slagingspercentage geregistreerd van 82%. We hebben in de afgelopen jaren dus duidelijk een verschil kunnen merken in het studiegedrag van de leerlingen. We hebben tal van sessies met leerkrachten en we proberen ze die tools te geven om ze te brengen tot een bepaald niveau. De rest ligt bij de leerling zelf.’

error: Kopiëren mag niet!