Grassalco zoekt naar investeerders in Ghana

Grassalco-topman Sergio Akiemboto
Grassalco-topman Sergio Akiemboto
Een delegatie van NV Grassalco heeft een bezoek gebracht aan Ghana, met als doel bedrijven te interesseren om te investeren in de mijnbouwsector van Suriname. De delegatie stond onder leiding van Sergio Akiemboto, die tevens directeur is van dit bedrijf. Akiemboto was in Ghana om de vele mogelijkheden, die er zijn in de mijnbouwsector van Suriname, te delen met de Ghanese bedrijven en om ze uit te nodigen voor de exploratie en exploitatie van mineralen en ertsen in Suriname. De delegatie was niet alleen op zoek naar investeerders, maar ook naar mogelijkheden voor kennisoverdracht, technische bijstand en uitwisseling van stagiaires. Er is onder andere voor Ghana gekozen, omdat Suriname een gemeenschappelijke geschiedenis deelt met dat land. “We kozen voor Ghana, omdat ik geloof dat we soortgelijke ervaringen en uitdagingen hebben als het gaat om de mijnbouwsector, maar ik moet evenwel zeggen dat Ghana vooruit loopt op Suriname op het gebied van wet- en regelgeving en op het gebied van de kleinschalige mijnbouw. Het is daarom belangrijk voor ons om gebruik te maken van de expertise van Ghana, zodat we kunnen organiseren en profiteren van onze kleinschalige mijnbouwers”, verklaarde de Grassalco-directeur. Hij gaf verder aan dat er gewerkt wordt aan de mogelijkheden om het makkelijker te maken voor de Ghanezen om in Suriname te investeren. Herman Alendy, een consultant voor Grassalco, zei dat er ook gewerkt wordt aan het elimineren van visaproblemen tussen de beide landen. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de mogelijkheid om directe vluchten naar Ghana uit te voeren. Deze vluchten zouden minimaal zes uren moeten duren. Grassalco houdt zich thans bezig met de productie van goud, graniet, aggregaten en bouwmaterialen zoals zand, schelpen en riviergrind. Het bedrijf is thans in een proces van reorganisatie en heeft als doel diversificatie. Op die manier wil het zijn activiteiten uitbreiden. Dit is dan ook de reden geweest van het bezoek aan Ghana. Dit zal het mogelijk maken voor het bedrijf om in te kunnen spelen op de vraag naar grondstoffen op de lokale en internationale markt.

error: Kopiëren mag niet!