Rusland: ‘Staatsolie moet faciliteiten krijgen om marktconform te kunnen functioneren’

De huidige directie van Staatsolie wordt door Eddy Jharap opgeroepen om haar borst alvast nat te maken en noodzakelijke, humane maatregelen ter overleving te treffen. Jharap meende zijn ervaringen met belangstellenden te moeten delen. Hij benadrukte Staatolie niet in diskrediet te willen brengen. De mening van Jharap bleef niet onopgemerkt. Er kwamen ook reacties van andere belangstellenden. Een van hen merkte op dat Staatsolie ook inkomsten zal ontvangen van de gouddeal. Bovendien zal vanaf december minder diesel en benzine worden geïmporteerd. Hierdoor zal Staatsolie minder buitenlandse valuta uitgeven door de distributie van eigen produceerde benzine en dieselproducten.
De situatie voor Staatsolie is volgens volksvertegenwoordiger Gregory Rusland inderdaad zeer nijpend en gecompliceerd. De zaken onlangs door Jharap aangekaart, zijn volgens Rusland inderdaad zaken waar er rekening mee gehouden dient te worden. ‘Bij het opzetten van de nieuwe raffinaderij van Staatsolie waren deze punten van zorg bij mij, als minister van Natuurlijke Hulpbronnen. Ik heb heel lang moeten discussiëren met de directie van Staatsolie over deze aangelegenheid. Dit soort zaken waren dus mijn zorg’, zegt Rusland. Waar het volgens Rusland om gaat, is dat het bedrijf in ieder geval de faciliteiten moet krijgen om internationaal marktconform te kunnen functioneren. ‘Als we door het wanbeleid van de regering nu grote koersverschillen krijgen, dan krijgt niet alleen Staatsolie, maar alle bedrijven die op dit moment met deviezen functioneren, problemen. Wij zitten nu met de consequenties van het slecht beleid dat de afgelopen jaren gevoerd is’, zegt de volksvertegenwoordiger. Het ziet er volgens Rusland dus zeker problematisch uit in toekomst, maar hij hoopt ook dat de regering de juiste antwoorden op de problemen kan formuleren om ervoor te zorgen dat deze ongewenste situatie wordt opgeruimd.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!