Wapen veiligheidsman waardetransport gaat per ongeluk af

De politie van het ressort Centrum kreeg op zaterdag 7 november melding van een schietincident aan de Waterkant en ging ter plaatse om een onderzoek in te stellen. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat een waardetransportwagen voor werkzaamheden aan de Waterkant ter hoogte van het veerplein was gestopt. Een agent buiten dienst, die een extraatje wilde verdienen, was samen met andere veiligheidsmannen in de wagen. Deze beveiliger stapte uit het voertuig met in zijn hand een wapen dat hij naar de grond had gericht.
Volgens verklaring van de beveiliger maakte hij een misstap, waardoor het wapen naar voren schoof en zijn vinger op de trekker terechtkwam. Hierdoor ging de geladen five shooter af. Het wapen was geladen en er ging een schot af. Drie omstanders werden door hagels geraakt. Een 82-jarige man heeft een verwonding opgelopen aan zijn rechter onderbeen. De tweede is een chauffeur. Hij heeft hagelinslagen gekregen aan zijn beide benen, linker bovenarm en rug, terwijl en het derde slachtoffer een schampschot aan zijn halsstreek heeft opgelopen. Ook een ruit van een voertuig werd geraakt. De slachtoffers werden per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Zij verkeren allen buiten levensgevaar. De buitengewoon agent van politie tevens medewerker van het waardetransportbedrijf is door de politie overgebracht naar het bureau. Het voorlopige onderzoek heeft tot nog toe niet uitgewezen dat er sprake is van opzet. De politie van het ressort Centrum gaat verder met het onderzoek.
(KPS)

error: Kopiëren mag niet!