Speciaal tijdschrift vanwege 40 jaar onafhankelijkheid

1Speciaal tijdschrift vanwege 40 jaar onafhankelijkheid.1Terwijl de plannen voor de viering van 40 jaar onafhankelijkheid in Suriname zich hult in vaagheden is men in Nederland volop bezig met deze dag. De Almeerse uitgever Dreamzworld geeft dit weekend een speciale glossy uit over Suriname, omdat het dit jaar 40 jaar geleden is dat onze republiek onafhankelijk werd van Nederland. De uitgever brengt normaal elke maand gratis de Surinaamse krant Dreamz Newz uit. In de glossy vertellen Surinamers over het land, zichzelf en Nederland. Ook de Almeerse cabaretier Jörgen Raymann komt aan het woord. Verder interviewde de redactie een professor over de bevolkingssamenstelling van Surinamers in Nederland. Die concludeert dat Almere tegenwoordig 4 keer meer Surinamers telt dan Utrecht. De glossy werd vrijdagavond feestelijk gelanceerd in Almere Poort.

error: Kopiëren mag niet!