Twee rovers dodelijk geraakt door politiekogels

foto: KPS
foto: KPS
Twee agenten gewond geraakt
Twee van de vier criminelen die maandagmorgen een gewapende roofoverval hebben gepleegd aan de David Simonstraat te Blauwgrond zijn tijdens de actie dodelijk geraakt. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de daders een voertuig hadden klemgereden. Daarna werd het slachtoffer beroofd van een tas inhoudende een geldbedrag. De politie kreeg op tijd een melding en handelde snel en slagvaardig. De sterke arm was bij de achtervolging genoodzaakt om te schieten op het voertuig waarmee de verdachten zich verplaatsten. De daders aarzelden niet en zij schoten terug op de sterke arm. Tijdens deze schotenwisseling zijn alle vier betrokken rovers geraakt. Eentje was op slag dood. Behalve de criminelen zijn ook twee van de agenten gewond geraakt aan hun benen. Drie verdachten zijn per ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp en werden in kritieke toestand opgenomen. De tweede crimineel is later komen te overlijden in het ziekenhuis. De schietpartij deed zich voor aan de Bonistraat te Geyersvlijt. Dagblad Suriname heeft de informatie dat er zelfs een handgranaat is geworpen naar de politie maar die is niet afgegaan. Het vermoeden bestaat dat de daders gebruik hebben gemaakt van militaire wapens. De politie heeft twee voertuigen in beslag genomen. In het eerste voertuig zaten de daders en het tweede voertuig stond in de nabije omgeving. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

error: Kopiëren mag niet!