Romano Meriba ontkent betrokkenheid bij roofoverval

Romano Meriba zegt niet betrokken geweest te zijn bij de roofoverval van vandaag te Paramaribo Noord, waarbij bij een schotenwisseling met de politie twee van de criminelen zijn overleden. De naam van Meriba, de pleegzoon van president Desi Bouterse, wordt genoemd als een van de mogelijke rovers, die een handgranaat heeft gegooid naar de politie en ook zwaaide met een AK-47 wapen. ‘Ik ben nimmer betrokken geweest bij deze roofoverval. Het is pertinent onjuist’, zei Meriba na het ongeval aan Radio SRS. ‘Ik weet dat ik onschuldig ben, daarom wil ik me volledige medewerking verlenen aan het politioneel onderzoek’, zei Meriba. Tijdens het interview gaf Meriba aan dat hij zijn wagen, die betrokken was bij de beroving, aan een vriend voor een week had geleend in verband met zijn verhuizing. ‘Ik heb ook getuigen die kunnen aangeven dat ik tijdens de beroving op een andere locatie bevond. Waar ik was, kan ik wegens privéredenen niet prijsgeven.’ Ondertussen heeft Meriba zijn raadsman ingeschakeld om hem bij te staan.

error: Kopiëren mag niet!