Project E-Gouvernment gaat naar kabinet president

Gardelito Hew A Kee
Gardelito Hew A Kee
Het E-Gouvernment-project dat tijdens regering Bouterse-Ameerali werd geïnitieerd en onder het kabinet van de vicepresident staat, zal binnenkort worden overgeheveld naar het kabinet van de president. Dit zegt Gardelito Hew A Kee, ondervoorzitter van de commissie belast met het project. Het project zal volgens Hew A Kee normaal worden uitgevoerd. De vorm zal wat verandering ondergaan. Er komt een E-Gouvernment Coördinator op het kabinet van de president, dat door Hew A Kee zal worden gecoördineerd.
Alle voorbereidingen richting de implementatie van de resultaten van dit project zullen worden herbekeken. “Ook de wet Elektronische transactie ligt al bij De Nationale Assemblee voor goedkeuring. We zullen kijken wat de stand van zaken is, en wat direct uitgevoerd kan worden, zal in samenwerking met de verschillende ministeries worden uitgevoerd.
Na aantreden van de nieuwe vicepresident heeft de commissie de stand van zaken het project betreffende aan de vp gepresenteerd. Omdat het al bekend was dat er naar een andere situatie zal worden overgestapt, werd besloten om zaken on hold te zetten. Hew A Kee kan vooralsnog niet aangeven hoe de structuur van de E-Government Coördinator eruit zal zien. Volgens hem is de structuur van het lichaam volgend week al bekend.
De E-Government Commissie wordt geacht zich tot uiterlijk het jaar 2020 in te zetten voor het bereiken van 7 doelen, waardoor alle overheidsdiensten online beschikbaar zijn. Dat alle overheidsinstituten met elkaar verbonden zijn, dat het personenregister van Suriname het basisbestand van alle diensten vormt en dat elk gezin in Suriname over een ‘informatie- & communicatie-apparaat’ beschikt. Daarnaast moet elk gezin in Suriname toegang tot het internet hebben, iedere Surinamer moet beschikken over een beveiligde Smart ID-kaart en iedere Surinamer moet digitale betalingen in binnen- en buitenland kunnen doen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!