Jim Hok: “Pak mensen op en doe wat er gedaan moet worden”

Hok “Pak mensen op en doe wat er gedaan moet worden”.1De Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie (Palu) heeft haar 6de congres achter de rug. Hierbij is er een nieuw uitvoeringcomité benoemd. Voorzitter Jim Hok werd hierbij unaniem herkozen tot voorzitter van de partij. Tijdens het congres werd er ook een terugblik geworpen op de deelname van de Palu aan regering Bouterse I. Hok zei nadrukkelijk dat de Palu belangrijke bijdrage heeft geleverd in de successen van de regering. Hij legde de nadruk op successen. Over de corruptiezaken het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen aangaande, zegt Hok dat hij daar niet over praat, omdat de Palu volgens hem er niet aan heeft bijgedragen. Volgens Hok moet er wanneer er sprake is van corruptie, een gericht onderzoek naar corrupte worden ingesteld. “Er zijn autoriteiten die dit moeten onderzoeken. Wij staan er open voor. Wij hebben in de afgelopen periode als storend ervaren dat er verdachtmakingen worden geuit, in plaats van beschuldigingen. Beschuldig, breng dat ding bij de autoriteiten, laat het onderzoeken, pak mensen op en doe wat er gedaan moet worden”, zegt Hok. Hij schonk ook aandacht aan de storende politieke huurlingen die worden ingezet om andere politiek partijen te bevlekken.
Het eerste politieke programma van Palu in 1977 had het niet alleen over die sociale voorzieningen, maar ook over investeren in de productiesector. Die 2 zaken moeten volgens Hok hand in hand gaan. “We hebben in de afgelopen 5 jaar mogen constateren dat de NDP te kennen heeft gegeven dat sommige partners zonder visie waren. Omdat de partners bij naam genoemd werden, hadden wij niet de indruk dat dat op ons sloeg. Een goed ding te constateren, is dat de partij nu de vrije hand heeft en niet gehinderd zal kunnen worden door wie dan ook, om welk beleid dan ook te kunnen uitvoeren. Wij hebben na de verkiezingen ervoor gekozen om de regering te ondersteunen. Dit, omdat de verkiezingswinst van de NDP alleen maar gekomen is, omdat zij zich heeft beroepen op de prestaties van de vorige regering, waarvan wij vonden dat wij een deel van het belangrijk werk hebben gedaan. Wanneer de NDP belooft dat er verdieping van dat beleid komt, hebben wij geen andere keus om die regering te ondersteunen, en op zijn minst, het voordeel van de twijfel te geven. Ons houding zal dus één van gedogen, en bij positieve ontwikkeling, zelfs van actief ondersteunen zijn”, aldus Hok
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!