Gewapende roofoverval op Marowijnerivier

Drie criminelen hebben woensdagavond een gewapende roofoverval gepleegd midden op de Marowijnerivier. De politie ontving rond 22.30 uur de melding van deze roof. Volgens verklaring van de slachtoffers waren de rovers in een ander vaartuig. Er werd eerst drie keren geschoten op de boot van de slachtoffers. Er waren drie personen van wie twee mannen en een vrouw aan boord. De daders hadden nog een schot gelost, waarna de mensen de bootsman sommeerden te stoppen. Het vaartuig van de overvallers is toen naar hun boot gevaren, waarna drie gewapende mannen zijn overgestapt in de boot van de slachtoffers. De bootsman werd onder schot gehouden. De slachtoffers werden beroofd van hun persoonlijke spullen en geld. Uit het onderzoek blijkt dat men twee reiskoffers met persoonlijke spullen, zilveren sieraden, twee laptops, kapersbenodigdheden en een smarttelefoon heeft buitgemaakt. Behalve deze spullen werd ook de portemonnee meegenomen, bevattende Euro 160. De slachtoffers bleven allen ongedeerd. Het vermoeden bestaat dat de criminelen woonachtig zijn te Marowijne. De gewestelijke politiecommandant, George Randjitsing, bevestigt deze beroving. De daders zijn voortvluchtig.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!