Fidelia Galong wordt special afgezant bij Buza

Suriname’s ambassadeur Fidelia Graand-Galong is op 5 november teruggekeerd uit Port of Spain, Trinidad. Galong zal mogelijk thuis werken als speciale afgezant van de minister van Buitenlandse Zaken (Buza) in het helpen promoten van Suriname. Dit is vernomen uit een betrouwbare bron bij Buza. Galong om commentaar gevraagd, verwijst naar het ministerie van Buza. “Mijn aanstelling op welke positie dan ook is een aangelegenheid van de minister van Buza. Het is niet goed om voor mijn beurt te spreken”, aldus Galong. Zij zegt wel bereid te zijn een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van Suriname. In de drie vorige regeertermijnen was ze als ambassadeur gestationeerd in Trinidad. Galong is drie jaren lang dean van het diplomatieke korps geweest op Trinidad. Al jaren lang is zij de keynote address ambassadeur op de openingsceremonie van de inluiding van de emancipatieviering van Trinidad op 1 augustus. Zo was Suriname constant in het nieuws. Zij heeft daarom ook twee awards gekregen van het bestuur van de Emancipatie Support Committee van Trinidad. Galong is ook de eerste Suriname ambassadeur die een eredoctoraat heeft ontvangen van een Christelijke Universiteit in USA, vanwege haar werk op Trinidad en in Suriname in Humanitas.

error: Kopiëren mag niet!