Mexico klaar om rijst Guyana te kopen na weigering Venezuela

De Guyanese regering zegt dat Mexico haar bereidheid heeft getoond om een overeenkomst aan te gaan om padie te kopen van het Caribisch land. Een verklaring vrijgegeven door het bureau van premier Mozes Nagamootoo zei dat Mexico’s minister van Landbouw, Jose Calzada, de verzekering gaf dat hij de regelingen zou bespoedigen om Guyana’s padie op te kopen. De verklaring citeerde dat ook hij zou proberen om de particuliere sector aan te moedigen de contracten met Guyanese molenaars aan te gaan. Vorige maand had Nagamootoo een ontmoeting met Calzada tijdens het bijwonen van de Open Governance top in Mexico. De regering in Georgetown merkte op dat de productie van Guyana in de eerste helft van 2015 359.960 ton bedroeg. Dat is 15,3% meer dan vorig jaar toen de eerste helft van de productie 312.283 ton bedroeg. Ondertussen is de Guyana Rice Development Board (GRDB) bezig met een onderzoek naar de informatie dat ‘nep’ padiezaad is uitgedeeld aan de boeren. Technische adviseurs binnen de GRDB zeggen dat de inferieure kwaliteit een gevolg kan zijn van de slechte opslag.

error: Kopiëren mag niet!