Doksenclub levert exclusief vlees aan Caribisch conglomeraat

Doksenclub levert exclusief vlees aan Caribisch conglomeraat2
Doksenclub levert exclusief vlees aan Caribisch conglomeraat1De Doksenclub zal vanaf aanstaande vrijdag exclusief haar producten leveren aan een Caribisch conglomeraat met meer dan 60 bedrijven, die haar supermarkten in Trinidad & Tobago, Barbados, Saint Lucia en Jamaica van Surinaams doksenvlees zal voorzien.
Doksenclub-eigenaar Gerard van den Bergh praat van een ‘superdeal’. Aanstaande vrijdag moet het bedrijf reeds haar eerste container met ruim 13 ton vlees wegsturen. De tweede container zal volgens afspraak in december worden geleverd. “Gelukkig hebben we voldoende vlees in voorraad”, zegt Van den Bergh.
Voor de levering in december zal de voorraad opnieuw moeten worden aangevuld. Dit betekent evenwel dat een andere klant in Guyana niet geholpen kan worden. Die wilde ruim 5 ton doksenvlees, “maar dat gaan we niet kunnen leveren, anders komen we in de knel met de Surinaamse markt”, zegt de Doksenclub-eigenaar. Hij vindt het belangrijk om de Surinaamse markt eerst te bevoorraden, zeker met het oog op de komende feestdagen. De exportovereenkomst heeft Van den Bergh kunnen sluiten toen hij de vorige week als eerste Surinaams bedrijf deelnam aan een tweedaagse Food Convention in Miami. Wanneer het goed loopt, zal de Doksenclub binnenkort elke maand een grote hoeveelheid doksenvlees kunnen leveren aan het Caribisch conglomeraat. “Dit is een gigantische deal”, zegt een enorm enthousiaste Van den Bergh.
De Doksenclub begon haar activiteiten in 2011 en heeft sindsdien een gestadige groei gekend. De levering van vlees aan het Caribische conglomeraat, dat haar supermarktketen zal voorzien van Surinaams doksenvlees, wordt beschouwd als een enorme uitdaging, die ook voor Suriname een groei kan inhouden, aldus Van den Bergh.

error: Kopiëren mag niet!