Weer politieman buiten functie gesteld

De korpsleiding heeft de agent van politie tweede klasse V.B. die op donderdag 22 oktober rond 04.00 uur betrokken was bij een aanrijding aan het Garnizoenspad, uit zijn functie gezet. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat agent V.B. tijdens een inhaalmanoeuvre op de rijhelft van zijn tegenligger is gekomen met als gevolg de aanrijding. Beide voertuigen liepen schade op, maar de bestuurders bleven ongedeerd. Uit het onderzoek is gebleken dat de politieman V.B. in dronken toestand verkeerde. Op het bureau blies hij 1180 microgram, en dat is zes maal het maximum vastgestelde alcoholpromillage. Het rijbewijs van de politieman is ingevorderd. Voor deze overtreding wordt hij tuchtrechtelijk vervolgd. V.B. is dus momenteel op non-actief gesteld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!