Stoelmaneiland kampt met schoon drinkwaterprobleem

Op heel Stoelmanseiland is er een leidingwaterprobleem als gevolg van mankementen aan het waterleidingnetsysteem. Het probleem dat zich al een jaar voordoet, is met de aanvang van het nieuwe schooljaar verergerd. Hierdoor zijn de huishoudens, scholen alsook de poli van de Mediche Zending in problemen komen te verkeren. Schoolkinderen moeten met emmers water halen uit de river om gebruik te kunnen maken van de wc. Herhaalde klachten van de lokale gemeenschap lijken aan dovemansoren te zijn gezegd. De watervoorziening ligt in handen van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. “Ik word nu plat gebeld door de gemeenschap om te helpen zoeken naar een oplossing. De overheid moet ons heel gauw helpen hieruit”, zegt Rudoph Zeeman, parlementariër van de BEP. Zeeman maakt zich druk om de hygiëne romdom de scholen. Hij gaat dit probleem aankaarten bij de relevante overheidsinstanties.

error: Kopiëren mag niet!