OM wil 2 maanden voor frauduleuze handelingen baliemedewerker PCS

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een celstraf van 8 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk voorgesteld tegen de verdachte Reeza K. Het strafvoorstel is naar aanleiding van het feit dat de verdachte als baliemedewerker van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) adviesverklaringen van de psychiater aan patiënten verstrekte, zodat die in aanmerking konden komen voor financiële bijstand bij het ministerie van Sociale Zaken. Het OM vindt dat de verdachte het imago van de instelling heeft geschaad. Volgens verklaring van een leidinggevende van de verdachte zou deze bij hem verklaard hebben dit feit voor een aantal mensen uit zijn buurt te hebben gedaan, omdat deze in ernstige nood verkeerden. Voor zijn daad nam hij een bedrag van SRD 50 per verklaring in ontvangst om zodoende zijn eigen schulden te kunnen aflossen. De superieur van de verdachte vertelde verder dat Reeza bij hem bevestigd had dat hij schulden had, omdat diens vader pas was overleden. De verdachte wordt bijgestaan door de advocaten Valerie Pique, John Moerahoe en Hemradj Matauli. De verdachte geeft toe de zaken te hebben gedaan, echter vindt hij dat hij voor de gek is gehouden door zijn meerderen op het PCS. Deze zaak wordt op 1 december verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!