Franse ambassadeur op bezoek bij minister Dodson

4 nov 15
4 nov 15
Minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft gisteren de Franse ambassadeur Michel Prom ontvangen. De bewindsman heeft de goede band tussen de beide landen benadrukt. Het gesprek concentreerde zich rondom diverse mogelijkheden tot samenwerking bij het ontwikkelen van energie en waterprojecten aan de grens van zowel Suriname als Frans-Guyana. Samenwerken op deze gebieden betekent voordelen voor de rurale gemeenschappen langs de grens, stelde de NH-minister. Ook Frankrijk kan een belangrijke rol vervullen in de training van Surinaams kader. De minister is bezig het kader binnen het Ministerie te versterken en ziet bijvoorbeeld trainingen op het gebied van o.a. de inrichting van kleinschalige mijnbouw als zeer welkome kennisverbreding. Ook de kwestie van illegale goudwinning kwam ter sprke. Ambassadeur Prom onderschrijft de problemen aan de grens zeker als het gaat om de illegale goudwinningsactiviteiten en het gebruik van kwik. De samenwerking tussen de beide landen is zeer goed te noemen. Hij benadrukte, dat er nu op het stuk van de ontwikkeling er meer dan voorheen moet gebeuren. Er zijn reeds veel studies geweest. Zowel de minister als de ambassadeur pleitten voor het uitvoeren van meer projecten in het grensgebied.

error: Kopiëren mag niet!