Dodson zoekt technische expertise uit India

4 nov 15
4 nov 15
India is een belangrijke partner in de ontwikkeling van Suriname en die samenwerking kan alleen maar beter worden. Elke vorm van het verstevigen van de relatie wordt ook verwelkomd. Dit vindt minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH). Gisteren heeft hij de Indiase ambassadeur mevrouw Subashini Murugesan ontvangen. De bewindsman is op zoek naar technische expertise bij het ontwikkelen van sectoren als energie, water en mineralen. India heeft heel veel mogelijkheden op dit stuk. Ook op het stuk van renewable energy zijn er mogelijkheden. Goed nieuws voor Suriname zei de Indiase ambassadeur. In een document Civilian Training Program Indian Technical and Economic Cooperation dat aan de bewindsman is aangeboden zijn er tal van mogelijk. Dit document biedt ondermeer trainingsmogelijkheden voor burgers op een aantal technische gebieden. Suriname kan hiervan profiteren zei Subashini. Daarnaast bestaat de mogelijk dat India experts naar Suriname stuurt om kaders te trainen. Ons land moet dan aangeven voor welk model het kiest. India heeft vaker beursen beschikbaar gesteld voor ons Suriname. Zo gauw er een bepaalde behoefte bestaat vanuit Suriname kan dat in een schrijven gericht worden aan de ambassade die er dan verder werk van maakt. Minister Dodson maakte van de gelegenheid gebruik om de ambassadeur uit te leggen welke plannen er bestaan met betreking tot het hanteren alternatieve energieopwekking op basis van wind – en zonnenergie die binnenkort in de districten Coronie en Nickerie als pilotproject een feit moet zijn. Zowel de minister als de ambassadeur vonden de ontmoeting zeer goed en erkenden verder de jarenlange intensieve band die er tussen de beide naties bestaat.

error: Kopiëren mag niet!