Guyanees Cleveland Ford wint South American 10K Paramaribo

De Guyanees Cleveland Ford finisht als eerste van de South American 10K in Paramaribo (foto: Regilio Derby)
De Guyanese hardloper Cleveland Ford heeft de South American 10K Road Classic race gewonnen. De 30-jarige klokte de 10km in een tijd van 31.57.8. Tweede werd zijn landgenoot Cleveland Thomas in een tijd van 33.15.0. Jonathan Baktawar van SNL eindigde op de derde plaats en werd de eerste Surinamer in een tijd van 34.49.4. Op de vierde plaats eindigde Syverijo Simison van SNL met 34.55.3. De Guyanees Winston Missigher werd vijfde in een tijd van 35.29.5.
De beste vrouwelijke renner werd de Surinaamse Ilsida Toemere van SNL in een tijd van 45.46.4. Marije Rijpkema werd tweede in een tijd van 47.28.4 en derde werd Simone Cornelisse in een tijd van 48.09.0. Genelva Diko van Profosoe werd vierde met een tijd van 48.39.8 en Eliza Chan Pin Jin vijfde met een tijd van 56.22.4.
De South American Road Classic race wordt dit jaar voor de 13de keer gehouden. De eerste etappe wordt in Paramaribo gelopen, de tweede in Guyana en de derde in Panama. De organisator is de Surinaamse Atletiek Bond onder toezicht van de Confederacion Sud America de Atletismo, Consudatle. Winnaars in het algemeen klassement hebben ook geldprijzen gewonnen van respectievelijk US$ 1.000, US$ 600, US$ 400, US$ 200 en US$ 100 voor de top 5 bij zowel de mannen als vrouwen. Voor de top 5 Surinamers zowel bij de mannen als vrouwen was er ook een aparte prijzenpot van US$ 500, US$ 300, US$ 200, US$ 100 en US$ 50.
De 2de race vindt in Guyana plaats en wel op zondag 8 november. Ook daar zijn de voorbereidingen in volle gang. Suriname gaat met 3 mannen en 3 vrouwen ernaar toe.