‘Er werken enkele dieven op de luchthaven’

‘Er werken enkele dieven op de luchthaven’, zegt een zeer teleurgestelde burger A.R. te kennen tegenover Dagblad Suriname. Ze zegt niet te generaliseren en niet alle medewerkers van Luchthavenbeheer over één kam te scheren, maar het is zaak dat hun handelingen nauwlettend in de gaten worden gehouden. Onlangs reisde zij met haar man af naar Brazilië (Belem). Toen zij haar koffer van de band pakte in Brazilië, bleek dat het slot niet aan de koffer hing. In eerste instantie dacht A.R. dat het slot kapot was, omdat er met de koffers gegooid wordt op de band. Zij meende om toch kritisch een kijkje te nemen in haar koffer om te zien of alles in orde was. Maar al gauw bleek dat de dieven het gemunt hadden op haar bijouterieën en haar ‘Rayban’ zonnebril. Deze spullen bleken ten prooi te zijn geweest van de dieven. Zij vindt het gek dat de sieradendoos er wel was, maar nu zonder inhoud. Ook twee andere medepassagiers bleken het slachtoffer te zijn geworden van diefstal. Een van hen zou trouwen in Brazilië, helaas moest hij nu gedwongen andere gouden sieraden aanschaffen in Brazilië. Een andere passagier had zijn gouden sieraad verborgen in een kleine portemonnee. Tot zijn verbazing zag hij dat de binnenste bekleding van zijn koffer helemaal was opengereten. Frappant was dat de kleine portemonnee er wel was, maar het sieraad was spoorloos.
Toen de douane op de airport in Brazilië hiermee werd geconfronteerd, gaf die te kennen dat sieraden niet in koffers vervoerd mogen worden. Ook werd aangegeven dat zij niets tegen deze vorm van diefstal kunnen doen. Terug in Suriname confronteerde A.R. de douane op de Johan Adolf Pengel luchthaven met de diefstal. De douane in Suriname vroeg naar harde bewijzen alvorens te praten over diefstal. A.R is helemaal teleurgesteld over dit gebeuren. Ze heeft sterk het vermoeden dat de diefstal in Suriname heeft plaatsgevonden. ‘Hier geef je je koffers af en je ziet niet meer wat er daarmee gebeurt.’ Maar in Brazilië was er sprake van transparantie, onderbouwt de verontruste reiziger haar stelling. Toen zij uit het vliegtuig stapte in Brazilië zag zij dat de koffers onder toeziend oog van iedereen, vervoerd werden en vervolgens op de band geplaatst werden. Het uitchecken had snel plaatsgevonden en binnen no time had zij haar koffer in haar handen. Helaas moest zij dan tot de ontdekking komen dat haar waardevolle sieraden, waaraan ze zoveel emotionele waarde hechtte, meegenomen waren door een dief, gekleed in nette kleding en die zogenaamd ten dienste zijn van de reizigers.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!