Advocaat Somohardjo wil bespoediging rechtszaak hoofdkwartier PL

ADVOCAAT somohardjo (2)(knippen en plakken op Somo1)De advocaat van Pertjajah Luhur (PL) wil graag bespoediging in de rechtszaak, waarbij het PL-terrein te Beekhuizen betwist wordt eigendom te zijn van de NV Havenbeheer. De rechter heeft hierover in januari 2015 beslist dat het terrein toebehoort aan NV Havenbeheer en door de PL terug moet worden gegeven. PL-topman Paul Somohardjo zegt aan Dagblad Suriname dat zijn advocaat, Alwin Baarh, hoger beroep heeft aangetekend en nu wachtende is op de behandeling van deze zaak. Somohardjo zegt zich niet druk te maken, aangezien hij zelf ook een beschikking heeft van dezelfde overheid, die het terrein ook heeft toegewezen aan Havenbeheer. “Als de overheid verliest en wij ook, dan kunnen wij nergens claimen. Het terrein was een moeras. De PL heeft het een extra toegevoegde waarde gegeven. Dat moet de overheid ons teruggeven”, stelt de politicus.
Naast de investeringen van de PL, heeft ondernemer Rajen Pahladsingh ook miljoenen geïnvesteerd op terreinen die NV Havenbeheer al die tijd terug wilde hebben voor havenactiviteiten. De zaak werd ingediend in 2012, de periode waarin John Defares nog als directeur van NV Havenbeheer fungeerde. Volgens de directie van Havenbeheer zou het terrein onrechtmatig zijn verstrekt aan Pahladsingh en het grondverzetbedrijf Trailblazers NV, een bedrijf gelieerd aan PL. Havenbeheer kon de ontruiming al uitvoeren zodra zij het vonnis al in handen kreeg, een termijn dat volgens Somohardjo reeds in oktober zou verstrijken. De politicus vindt dat de rechter op de stoel van de uitvoerende macht is gaan zitten, omdat het terrein door de staat aan de PL was toegewezen. Hij is in ieder geval zelfverzekerd dat Havenbeheer de ontruiming niet kan uitvoeren, omdat het vonnis niet bij voorraad uitvoerbaar zou zijn. Partijleden hoeven zich volgens de partijvoorzitter geen zorgen te maken.
FR

error: Kopiëren mag niet!