Nog geen zekerheid betreffende avondschoolvervoer

De bussen voor het avond schoolvervoer zijn nog niet actief op de routes. De registratie voor het avond school vervoer is per 27 oktober afgerond. Aan de schoolgaanden is ondertussen meegedeeld dat zij van de afdeling vervoer van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur een instapkaart zullen ontvangen waarmee zij naar het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB), welke valt onder het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) moeten gaan om een abonnementskaart voor een maand te kopen. Deze abonnementskaart zal hen SRD 76 kosten. Vorig jaar was de prijs voor dezelfde buskaart nog SRD 2,50.
NVB-directeur, Lesly Daniels, geeft aan dat hij nog geen uitspraken kan doen over als en wanneer het rijden op de routes zal aanvangen aangezien deze beslissing niet bij NVB ligt. “De ministers van Onderwijs en TCT zullen volgende week beslissen wat er precies zal gebeuren. Ze zijn nu bezig met de exercities om te kijken of NVB dus TCT dit zou kunnen overnemen of als dit bij onderwijs blijft. Maar dit besluit is nog niet genomen”, aldus Daniels.
Van het ministerie van Onderwijs heeft Dagblad Suriname nog geen officiële reactie kunnen vernemen hieromtrent. Een medewerker op de afdeling vervoer van het ministerie bevestigde wel dat de registratie is afgerond en dat nu gewacht wordt op instructies van hogerhand om mee te kunnen geven aan de studenten die hun instapkaarten komen afhalen. “Ik heb nog niet genoeg informatie om aan hen door te geven maar ik ben wel al bezig de kaarten in orde te maken”, zegt de medewerker.
Ondertussen is Dagblad Suriname benaderd met klachten van ouders van onder meer studenten uit Saramacca, die afhankelijk zijn van het avondschoolvervoer. De ouders moeten dagelijks tenminste SRD 30 uitgeven aan kosten voor vervoer om hun kinderen naar de Universiteit te kunnen sturen. Voor velen is dit een enorme uitgavenpost.

error: Kopiëren mag niet!