Medewerkers Bethaljada voeren actie

FrontfotoGisteren was er een drukte bij Huize Betheljada. Medewerkers zijn in actie gegaan, omdat zij ontevreden zijn over het bestuur van Huize Betheljada. De situatie leek zo verhit dat zelfs de politie eraan te pas moest komen. De bordjes met leuzen als ‘Wij zijn het beu’ en ‘3 jaren geen salarisverhoging’, ‘Personeel krijgt een slechte behandeling’, ‘Weg met dictator gedrag’ en ‘U bent een alleenheerser’ geven duidelijk aan dat de situatie bij Huize Betheljada ernstig genoemd mag worden. De laatste opmerking is duidelijk gericht aan de directeur, Marja Themen. Er was ook een bord met als opschrift: ‘Weg met Themen, we willen verandering zien en geen achteruitgang’.
Dagblad Suriname heeft contact opgenomen met de voorzitter van de bond van Huize Betheljada, Rodney Oldenstam. Hij geeft aan dat al een hele poos de werknemers ontevreden zijn over het salaris en de manier hoe de leiding van Huize Betheljada met hen omgaat. ‘Er wordt aangegeven door de medewerkers dat de leiding en wel de directeur erg mensonvriendelijk is en dat er soms sprake is van vernederende situaties.’ Gisteren hebben de medewerkers niet gewerkt, maar de bondsvoorzitter geeft aan dat vandaag dat niet het geval hoeft te zijn. De situatie wordt op dagbasis bekeken. De bondvoorzitter zal vandaag heel vroeg vergaderen met de medewerkers en er zal samen besloten worden wat er moet gebeuren. Of er vandaag met de leiding gesproken zal worden, is nog onduidelijk.
Betheljada is een tehuis waar kinderen met een meervoudige handicap verzorgd worden.

error: Kopiëren mag niet!