Cursisten Klein Ondernemerschap krijgen certificaten

GEDSC DIGITAL CAMERA
GEDSC DIGITAL CAMERA
De Stichting Witsantie Educatief heeft de Stichting Productieve Werk Eenheden benaderd om een cursus ‘Klein ondernemerschap’ aan enkele Inheemsen uit Witsanti te verzorgen. De Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE) is hiermee akkoord gegaan, de cursussen zijn verzorgd en zijn er bezoeken gebracht aan financiële instellingen. Dit betekent dat de Inheemse volken die in de geschiedenis bekend staan als te zijn een ‘niet handelsgericht volk, waarbij weinig wordt gedaan aan handel en/of onderneming’ nu door de SPWE wordt getraind hoe te ondernemen in de hedendaagse maatschappij. Dit zei Bryan Swedo voorzitter van de Stichting Witsantie Educatief op dinsdag bij de uitreiking van de certificaten bij de afsluiting van de cursus. Swedo noemde deze aangelegenheid een historische.
Ondernemen helpt een land om economische vooruit te komen. Gelet op de functionele werking van het ondernemerschap kunnen wij allen zeggen dat uit de groep van cursisten kleine ondernemers kunnen ontstaan die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de economische vooruitgang van hun onderneming, omgeving, het district, althans de Staat Suriname.
Kleine ondernemers worden gerekend tot Small Business Enterprise (SME’s) en binnen de CARICOM worden ook deze SME’s door lidstaten gestimuleerd, omdat het deze SME’s zijn die werkgelegenheid creëren. De stichting hoop middels dit initiatief de Inheemsen in Witsanti een belangrijke tool te geven om te ondernemen, waardoor ondernemen ook ingeburgerd kan worden in de levensstijl van de Inheemsen.

error: Kopiëren mag niet!