Somohardjo blijft Sapoen en Chitan terugroepen

IMG_7374Pertjajah Luhur (PL) topman Paul Somohardjo blijft de overlopers Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan terugroepen. Dit zei de PL-voorzitter dinsdag tijdens een persconferentie. “De stoel van de overlopers wankelt verder, omdat wij steeds meer aanwijzingen van rechters hebben om ze op de juiste wijze terug te roepen. De PL zal blijven terugroepen totdat de voldoening in gerechtigheid voor de achterban en de leiding is bewezen”, stelt de politicus. Kortgedingrechter Ingrid Chhangur-Lachitjaran besliste maandag dat de assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan niet rechtsgeldig zijn teruggeroepen. Reden hiertoe was dat de partijraadsvergadering van 24 juni niet volgens de statuten zou zijn gepleegd. De Partijraadsvergadering is volgens Chhangur-Lachitjaran bijen geroepen zonder dat er rekening is gehouden met de termijnen van convoceren en het houden van de vergadering. Gelet op de consequentie van de eventuele terugroeping van Sapoen en Chitan is het van belang dat de partijraad de vergadering conform de statuten laat plaatsvinden. Dit heeft tot gevolg dat Sapoen en Chitan nog steeds tot DNA leden worden gerekend. Somohardjo gaf, na het vonnis van het verloren kortgeding te hebben doorgenomen, aan dat hij nu besloten heeft een nieuwe partijraadsvergadering te houden op 20 december. “We gaan door tot het eind, want zelfs het langste touw heeft een eind”, aldus Somohardjo.
Sapoen, Chitan en Noersalim worden ook geconvoceerd
De PL zal naast de terugroeping van de twee heren ook in beroep gaan tegen het vonnis van dinsdag. Somohardjo vindt het frappant dat de rechter de zaak naar de bodemrechter heeft verwezen en de partij heeft opgedragen om de heren niet te hinderen in de uitvoering van hun taak. “Het vonnis is slechts uitstel van executie, omdat de rechter de overlopers blij heeft gemaakt met een dode mus”, aldus Somohardjo.
PL heeft nooit in de weg gestaan
Ingevolge artikel 8 lid 1 van de PL-statuten bestaat de partijraad uit: afgevaardigden van de kernen, hoofdbestuur, leden van de partij die DNA lid zijn, partijleden die minister zijn, partijleden die lid zijn van de Staatsraad, leden van de adviesraad en het bestuur van de jongerenraad. Op 20 december zullen conform de statuten ook Sapoen, Chitan en de minister van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim worden geconvoceerd. De politicus benadrukte dat de PL nooit een belemmering heeft gevormd voor de overlopers.
Rancune zijdens kortgedingrechter en minister Justitie & Politie
Somohardjo voerde aan dat hij niets persoonlijks tegen de kortgedingrechter heeft. Echter vindt hij dat het steeds dezelfde rechter is die ervoor kiest om in het nadeel van de PL vonnis te wijzen. Zo zou het Chhangur-Lachitjaran zijn die in de zaak van de PL contra NV Havenbeheer in het nadeel van de partij heeft gesproken. “De rechter had naar mijn mening gewraakt moeten worden”, stelde Somohardho. Ook het feit dat Jennifer van Dijk-Silos, de huidige minister van Justitie & Politie, in het eerste kortgeding als advocaat had gepleit baart hem zorgen. “Het is hetzelfde advocatenkantoor die de heren nog steeds verdedigt”, stelt Somohardjo. Ondanks deze zaken blijft hij positief.
FR

error: Kopiëren mag niet!