Sharmila Kalidien-Mansaram eindelijk terug op Juspol

Sharmila Kalidien.1Bijkans een jaar nadat de rechter bepaald had dat het ontslag van Sharmila Kalidien-Mansaram op het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) ongegrond was, krijgt ze eindelijk de kans om te werken op het ministerie. De ex-VHP-parlementariër zal per 2 november terugkeren in de functie van onderdirecteur Algemeen Beheer van Juspol. Dit nieuws maakt ze zelf kenbaar op haar facebook-pagina. “Ik hervat per 2 november mijn werk als onderdirecteur Algemeen Beheer op het ministerie van Justitie en Politie. Ondanks ik de rechtszaak tegen de staat en het ministerie van Juspol had gewonnen, weigerde toenmalig minister Belfort om mij op te roepen voor het werk. Minister Van Dijk-Silos daarentegen is een kundige minister die het ministerie als technocraat wenst te runnen. Zij heeft de moed gehad om me te benaderen en zoals jullie me kennen, zet ik mij graag in voor mijn land. President Bouterse heeft goedkeuring gegeven aan mijn wederaanstelling. Wij zullen naar eer en geweten ons werk doen voor het land en ons volk’, aldus Kalidien-Mansaram op haar facebook-pagina.
Het was uitgerekend president Bouterse zelf die in 2010 ook de ontslagresolutie tekende, niet lang na diens aantreden. Toen was Martin Misiedjan de minister van Juspol. Kalidien-Mansaram vocht haar ontslag aan bij de rechter. Na 4 jaar, in 2014, bepaalde de rechter dat het ontslag ongegrond was. De oud-parlementariër vroeg de toenmalige minister Edward Belfort per deurwaardersexploot dat zij in haar functie hersteld werd, maar Belfort antwoordde haar nooit terug. Ook over de uitbetaling van haar salaris was er een probleem, dat ook een rechtszaak opleverde.
Kalidien-Mansaram was vanaf 2000 tot 2010 twee termijnen gekozen als DNA-lid van de VHP. In de periode 2010 tot 2015 was ze niet zo actief op het politieke veld. In 2015 kwam ze terug en maakte grote kans om weer op de lijst van de VHP in Wanica te staan. Uiteindelijk werd ze niet meer geplaatst.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!