Mahawatkhan door VRE voorgedragen als bestuurslid Adron

Rijstproducent Leakat Mahawatkhan is door het bestuur van de Vereniging van Rijst Exporteurs, VRE voorgedragen om zitting te nemen als bestuurslid bij het Anne van Dijk Rijst Onderzoeks ‎Instituut (Adron). Mahawatkhan geeft in gesprek met Dagblad Suriname te kennen dat alle rijstboeren er voordelen uit zullen putten indien Adron goed zaaizaad produceert. “Als de Adron goed draait, zullen ook de boeren goed draaien.” Thans zit Dewkoemar Mahespalsingh aan als bestuursvoorzitter met Bramdew Rampadarath als ondervoorzitter.
Mahawatkhan is er vol van dat hij het instituut zal versterken met zijn kennis en ervaring voor het produceren van beter zaaizaad. Goed zaaizaad brengt veel opbrengsten en goede kookeigenschappen met zich mee. Thans worden drie typen zaaizaad door Adron geproduceerd en verkocht. Het gaat om de drie raslijnen 130, 128 en 125. Van de raslijnen 130 en 128 wordt beweerd dat die veel opbrengsten opleveren. Mahawatkhan deelt deze mening niet. Bij goede en optimale verzorging levert elke ras veel opbrengsten op, is hij van oordeel. Voor hem is raslijn 125 de beste. Dit zou ook goede kookeigenschappen hebben, de gekookte rijst verzuurt namelijk niet snel.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!