Kapitein Pikin Slee lustte verbrande kerk niet

Kapitein Pikin Slee lustte verbrande kerk niet.1 - Copy
Kapitein Pikin Slee lustte verbrande kerk niet.2Gelovigen in het dorp Pikin Slee in het district Sipaliwini vermoeden opzettelijke brandstichting van hun kerkgebouw op instigatie van een kapitein in hun dorp. De brand heeft in het weekend van 16-17 oktober de kerk en de woning van de pastor tot de grond vernield. Zij zeggen dat een van de huidige kapiteins de aanwezigheid van een christelijke kerk altijd heeft bestreden. Kort na zijn aantreden enige tijd geleden heeft hij zijn misnoegen tegen de kerk publiekelijk geuit. Tijdens een dorpskrutu in juli 2014 heeft bedoelde kapitein al gedreigd met sluiting van alle kerkelijke activiteiten in het dorp, omdat ze naar zijn zeggen tegen de voorouderlijke tradities indruisen.
Dawson Petrusie, voorganger van de pas verbrande kerk doet al 47 jaar geestelijk werk. In Pikin Slee heeft hij het kerkgebouw 18 jaar geleden opgezet met toestemming van de vorige kapiteins. In het weekend, terwijl ze rouwden om het heengaan van zijn moeder op zaterdagavond in het christendorp Futu Na Kaba, kwam het bericht binnen dat de kerk op Pikin Slee is afgebrand. Gelovigen uit Futu Na kaba zijn later polshoogte gaan nemen. Op zondagmorgen 18 oktober is de moeder begraven, waarna Petrusie pas afgelopen woensdag de ravage heeft gezien op Pikin Slee. Dawson geeft toe dat er een meningsverschil was met enkele dorpsbestuursleden over het bestaan van de kerk in het dorp. Er werden zelf bedreigingen geuit dat het kerk gebouw zou worden verbrand. “Dus we zijn niet zo zeer verrast. We hebben alles gelegd in de handen van God”, aldus de voorganger.

error: Kopiëren mag niet!