VHP en NPS dienen kortgeding voor terugroeping Sapoen en Chitan

De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) en de Nationale Partij Suriname (NPS) zullen van de week ook een kortgeding indienen om de Pertjajah Luhur (PL) assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan terug te roepen. Dit bevestigde PL-voorzitter Paul Somohardjo dinsdag tegenover journalisten. Volgens Somohardjo kreeg hij deze informatie van zijn advocaat Gerold Sewcharan, die ook tegelijkertijd de advocaat is van zowel de NPS als de VHP. Wanneer Sapoen wordt teruggeroepen komt in zijn plaats Barkat Mohab Ali van de VHP. De volgende op de lijst van V7 in Saramacca, indien Chitan plaats moet maken, is Prim Sardjoe van de NPS. Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) heeft eerder aangegeven dat er geen wettelijke gronden zijn voor de terugroeping. Op grond hiervan is er geen vacature ontstaan. Beide partijen hebben in eerdere stadium deze kwestie uitvoerig besproken in het hoofdbestuur. Naast het hoger beroep van de PL, zal dit de tweede zaak zijn die tegen de overlopers zal lopen.
FR

error: Kopiëren mag niet!