ABPM zal ook minister Wolff bezoeken

De leden van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer zijn gisteren door de bondsvoorzitter, Hugo Blanker geïnformeerd over het gesprek van de bond met het ministerie van Binnenlandse Zaken. De voorzitter heeft ook te kennen gegeven welke overeenstemmingen er zijn bereikt. Dit tegelijkertijd aangevende dat de bond tot gisteren ochtend nog geen reactie heeft ontvangen van het ministerie van Openbare Werken, ondanks het feit dat de bond beide ministeries tegelijk heeft aangeschreven. De bond heeft graag dat de overeenstemming op papier komt te staan en door beide ministeries in een keer wordt getekend. Een reactie vanuit richting OW wordt tot vanochtend nog 9.00 uur verwacht. Indien er geen reactie komt, zal de minister van OW, net als de minister van BiZa, ook een bezoek krijgen van de bond. Dit besluit werd door de leden van de bond geaccordeerd. Vooralsnog wordt het actiemodel gehandhaafd. De leden van de bond blijven tot 11 uur op de werklocatie.
Minister Siegfried Wolff gevraagd naar een reactie op deze ontwikkeling, zegt dat hij de bond al heeft ontvangen. De bond communiceert volgens hem ook niet met het ministerie, maar met het kabinet van de president. Het is volgens de minister dus niet mogelijk om te reageren op een brief die niet aan zijn ministerie geadresseerd is. “Ik wil voor alles een oplossing hebben. Op een gegeven moment was de bond van mening dat OW haar belangen ten aanzien van het protocol niet op de wijze heeft uitgevoerd. Men is uit protest naar het kabinet van de president gegaan. Het kabinet heeft ze weer verwezen naar de minister. Ik heb ze toen ontvangen. We zijn puntsgewijs nagegaan waar wij staan met betrekking tot de 17 punten. Wij waren van mening dat wij op bepaalde punten niet konden reageren, omdat het de bevoegdheid van BiZa regardeert. Men heeft toen ook besloten om naar BiZa te gaan. Ik heb ze al ontvangen. Ik hoef niet meer te reageren. Ik moet nu werken zodat de zaken die nog liggen worden opgelost”, aldus Wolff.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!