VKS wil verbetering vergunningenbeleid autokeuringen

Vergunningen voor het aantal autokeuringen per dag moet gebaseerd zijn op de geografische ligging van het keuringsstation en naar autodichtheid. Dit is jarenlang een nog onvervulde wens van de Vereniging van Keuringsinstanties in Suriname (VKS). Anil Nankoesing, voorzitter van VKS, zegt dat de vereniging zeker dit punt zal bespreken met de Stichting Herkeuring Motorrijtuigen in Suriname (SHMS), die pas is ingesteld door de overheid. Maandag is er een algemene ledenvergadering gepland waarbij er een evaluatie zal worden gemaakt van de overgang van de VKS-leden van de Stichting Keuring Motorrijtuigen in Suriname naar de SHMS. Ook pijnpunten van het veld zullen aan de orde komen. De landelijke 46 keuringsinstanties (KI) zijn sinds 24 oktober door het ministerie van Justitie en Politie verwezen naar de SHMS. Die overstap is dan ook al gemaakt. De VKS heeft zelf een vertegenwoordiging in het nieuwe stichtingsbestuur.

error: Kopiëren mag niet!