Neergeschoten Surinaamse drugscrimineel verdachte in dubbele moord

Neergeschoten Surinaamse drugscrimineel verdachte in dubbele moord.1De man die na de dubbele moord in Hooge Zwaluwe zwaargewond werd aangetroffen aan de Merodelaan in Breda, is de 46-jarige drugscrimineel Roy O. De Surinamer die in Rotterdam opgroeide, is meerdere keren veroordeeld geweest voor drugsmisdrijven. Dat bevestigt zijn nichtje in gesprek met Omroep Brabant.
De 46-jarige O. staat in Rotterdam te boek als drugscrimineel. Hij staat ingeschreven op het adres van zijn inmiddels overleden moeder aan de Merodelaan in Breda. O. werd na de schietpartij in de ‘spookpolder’ met een schotwond gevonden bij een huis aan de Merodelaan en later door de politie als verdachte voor de dubbele moord opgepakt.
Marokkaanse bende betrokken
De dubbele moord in Hooge Zwaluwe is vermoedelijk het resultaat van een uit de hand gelopen ripdeal. Daarbij proberen criminelen er met de drugs én het geld vandoor te gaan. Een beruchte Marokkaanse bende uit België zou bij de moord betrokken zijn geweest. Deze groep heeft het al jaren aan de stok met omstreden motorclubs en bekende criminelen uit Amsterdam.
O. is zeer waarschijnlijk niet degene die de fatale schoten loste op de No Surrender-leider Dalfour en beroepscrimineel Muljaim Nadzak, meldt Omroep Brabant. Bronnen melden zelfs dat O. en Dalfour uitstekend met elkaar konden opschieten. Beiden komen uit Suriname en hebben ook een verleden als ‘ripper’ bij schimmige drugsdeals.

error: Kopiëren mag niet!