5 rijbewijzen ingevorderd bij 10 aanrijdingen

Het team van het Korps Politie Suriname dat de meeting van het alcoholpromillage heeft gedaan in de nacht van zaterdag 24 oktober op zondag 25 oktober, heeft geen overschrijding van het toegestane alcoholpromillage gemeten. De Centrale Meldkamer van de politie kreeg op zondagochtend na 02.00 uur 10 meldingen binnen van aanrijdingen in het centrum van Paramaribo. Bij deze aanrijdingen was er alleen sprake van materiële schade. Er hebben zich geen ongelukken voorgedaan in het verkeer, waarbij personen lichamelijke letsels hebben opgelopen. De politie heeft wel 5 rijbewijzen ingevorderd van hardrijders.
Het Korps Politie Suriname heeft op zaterdag 24 oktober een bekendmaking op haar website www.politie.sr en haar facebookpagina ‘Korps Politie Suriname’ geplaatst. De bekendmaking hield verband met een groot evenement dat op zaterdag 24 oktober zou worden gehouden. Aan de gemeenschap was doorgegeven dat een team van het Korps Politie Suriname in de nacht van zaterdag 24 oktober tot in de vroege ochtend van zondag 25 oktober op verschillende locaties alcoholcontrole zou uitvoeren.
Op de pleziermakers was een beroep gedaan af te spreken wie alcoholvrij zou blijven om als bestuurder de rest veilig huiswaarts te vervoeren. Ook was het verzoek gedaan aan lezers het bericht zoveel als mogelijk te delen. Ongeveer 30.000 personen hebben het bericht gelezen. Daarnaast is het bericht meer dan 200 keer gedeeld. Het Korps Politie Suriname dankt de gemeenschap dat zij haar verantwoordelijkheid heeft opgepakt en dat zij getoond heeft te gaan voor een veilig verkeer.

error: Kopiëren mag niet!