Caricom Jeugdambassadeurs organiseren awareness campagne

Caricom Jeugdambassadeurs organiseren awareness campagne.1De Caricom Jeugdambassadeurs zijn op de Graaf Von Zinzendorfschool begonnen met een Caricom jeugd awareness campagne. Tasmara Pique aftredende CYA, gaf aan dat de drie systemen binnen het jeugdforum het besluit hebben genomen om deze campagne te organiseren om meer bekendheid te geven aan wat het precies is en wat deze drie organen allemaal kunnen doen voor jongeren. De bewustwordingsactiviteit heeft als thema :‘ken jij jouw jeugdvertegenwoordiger?’ De 4de klassers werden van te voren ingedeeld naar de 3 drie organen en zijn in de gelegenheid gesteld om informatie aangaande deze organen op te zoeken. De informatie die de studenten gisteren hebben verzameld zullen dit op hun eigen manier overdragen aan andere lage klassen. Tasmara Pique zegt dat dit sowieso voor alle jongeren bestemd is. “Wij moeten de jeugd allemaal vertellen wat het Caricom jeugd programma is. Er is voor deze manier gekozen om het een beetje interessant te maken. Het blijkt dat wanneer jongeren samen met elkaar bezig zijn het de informatieoverdracht veel spannender maakt. Het ligt in de bedoeling om dit project op alle scholen uit te voeren. Het volgende district dat na Paramaribo zal worden aangedaan is volgens Pique, Commewijne.
Onderdirecteur mevrouw Hammen zegt blij te zijn dat “de Graaf” de eerste school is die hieraan mag meedoen. “De awareness heeft als doel je bewust te maken omtrent zaken zoals Caricom en de studenten leren ook een paar vaardigheden erbij. Zij sprak de hoop uit dat de studenten dit zullen meenemen in hun verder leven of carrière.
Directeur van Jeugdzaken Rachel Koningsbloem – Pinas gaf aan dat de toegang tot informatie meer rijkdom betekent omdat de jeugd hiermee middels informatie versterkt wordt. “Het is belangrijk te weten wat jeugdinstituten doen zodat je ook gebruik van ze kan maken. Wij geloven in ‘peer to peer education’ dat is wanneer jonge mensen andere jongeren informeren zodat ze elkaar kunnen aanvuren. Zij nodigt de jongeren uit het niet hierbij te laten dat je alleen je medestudent informeert, maar ook als je in een sportvereniging bent of jeugdorganisatie dat je de mensen daar informeert.

error: Kopiëren mag niet!