Peneux wil snoeppauzes omzetten in fruitpauzes

Peneux wil snoeppauzes omzetten in fruitpauzesOm gezonde voeding te stimuleren zal het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) ervoor zorgen dat de snoeppauzes op de scholen worden omgezet in fruitpauzes. Dit heeft onderwijsminister Robert Peneux kenbaar gemaakt bij afsluiting van het tweedaagse seminar “Health in all policies” die in de Banquet Hall van Torica is gehouden. De bewindsman geeft te kennen dat iedereen een stukje verantwoordelijk heeft voor de algehele gezondheid. “Ministeries, maar ook NGO’S en elke burger. Het moet samen, het moet integraal”, zegt hij. Het ministerie van Openbare Werken zal volgens Peneux meer fietspaden aanleggen zodat de jeugd weer met de fiets naar school kan gaan en meer bewegen, wat goed is voor hun gezondheid. De onderminister zegt dat het ministerie van Justitie en Politie zal zorgen voor veilig verkeer waardoor niet alleen fietser maar ook zij die willen lopen en bewegen veilig en zonder ongelukken hun werk en de school bereiken. Statistieken zijn volgens Peneux nodig om beleid te kunnen ontwikkelen, vandaar dat wij wetenschappelijke onderzoekers, critical thinkers en problem solvers nodig hebben. Gegevens verzamelen, onderzoek doen, je omgeving echt begrijpen en iets doen om je eigen omgeving steeds te verbeteren en problemen op te lossen vereist volgens hem bepaalde skills. Het ministerie heeft volgens de bewindsman daarom een aanvang gemaakt met een nieuwe opleiding voor leerkrachten: “ICT in Education”. Met deze opleiding is volgens de onderwijsminister een nieuwe methodologie geïntroduceerd.

error: Kopiëren mag niet!